Tableau 2020.2: Datamallin uudet tuulet (a.k.a. Relationships)

Keskiviikkona 3.6.2020

Klo. 14.00-15.00

Tableaun 2020.2 -versio toi mukanaan merkittävän parannuksen Tableaun datamalliin. Käyttäjille tämä muutos näkyy erityisesti uuden Relationships-ominaisuuden myötä, jonka avulla datan yhdistäminen on entistä helpompaa, monipuolisempaa ja tehokkaampaa. Visuaalisesti luotavien, taulujen välisten Relationshipien (toiselta nimeltään nuudelit), avulla Tableau osaa kysellä dataa vain niistä tauluista joita visualisoinnissa käytetään, ja huomioida taulujen tarkkuustason automaattisesti - hyvästi tarpeettomasti monistuvat rivit ja väärällä tasolla lasketut summat! Relationshipit mahdollistavat siis aiempaa huomattavasti monipuolisempien datamallien rakentamisen nopeasti ja suoraviivaisesti. Ja mikä parasta - saat tämän ominaisuuden helposti käyttöön visuaalisessa käyttöliittymässä.

Kenelle tämä webinaari on hyödyllinen?

Kaikille Tableauta (Desktop / Web Edit) aktiivisesti työssään käyttäville, jotka haluavat tehdä monipuolisempia analyysejä ja dashboardeja aiempaa yksinkertaisemmin ja tehokkaammin.

Tableau datalähteitä (Tableau Server/Online) muiden käytettäväksi tekeville, jotka haluavat tehdä aiempaa useampaan käyttötapaukseen sopivia (ml. useampi faktataulu) ja tehokkaampia datalähteitä.

Webinaarissa käymme läpi mm. näitä aiheita:

  • Tableau Data Model: looginen ja fyysinen kerros

  • Joins vs. Blends vs. Relationships

  • Mikä muuttuu verrattuna aiempaan?

  • Mitä Relationshipit mahdollistavat?

  • Voiko Blendit ja Level of Detail laskennat nyt unohtaa?

 

Webinaarin juontavat Matilda Tinakari & Mikko Pohjanliekki. Tervetuloa mukaan linjoille!

Solutive_Tableau_gold_partner_600x400