Snowflake

Snowflaken missiona on mahdollistaa jokaisen organisaation data-ohjautuvuus. Pilveen rakennettu data-alusta tuo tähän loistavan ratkaisun! Snowflakessa yhdistyy tehokas tietokanta, sekä big data -alustan ja pilviarkkitehtuurin joustavuus, mutta vain murto-osalla perinteisten ratkaisujen kustannuksista.

Mikä on Snowflake?

Snowflake on ensimmäinen tietokanta, joka on aidosti suunniteltu pilviarkkitehtuuriin. Tietokanta tarjotaan palveluna, eli et joudu etukäteen hankkimaan laitteistoja, jotka ovat alussa lähes tyhjäkäynnillä ja jonkin ajan kuluttua täysin tukossa datamäärien ja käsittelytarpeiden kasvaessa. Et myöskään joudu asentamaan ohjelmistoja ja huolehtimaan niiden päivityksistä tai miettimään backup-strategioita vaan kaikki nämä tulevat automaattisesti palveluna.  

Snowflake koostuu kolmesta komponentista jotka skaalautuvat toisistaan riippumattomasti tarpeidesi mukaisesti. Tiedon talletus (Storage layer) on pilvipohjainen ja laskutus tapahtuu joko vain käyttämäsi tilan perusteella, tai voit ostaa etukäteen tietyn määrän talletustilaa, jolloin yksikköhinta on hieman edullisempi. Tätä kirjoitettaessa Snowflake ilmoittaa talletuskapasiteetin hinnaksi (Pay As You Consume) USD45/TB ja etukäteen ostettuna USD25/TB.

Prosessointikerros (Query processing) skaalautuu sekä laskentatehon, että samanaikaisuuden suhteen. Voit aloittaa pienimmästä kokoluokasta, jolla jo pystyy pyörittämään miljoonien rivien datamassoja ja vaihtamaan seuraavaan kyselyyn järeämmän luokan prosessointikyvyn vain yhdellä käyttöliittymän napauksella. Voit luoda eri käyttötarkoituksiin erillisiä prosessointiyksiköitä (virtual warehouses), joille voit määrittää järeysluokan t-paita kokojen (S, M, L...) mukaan. Voit käynnistää ja sammuttaa yksiköt vain tarvittavaksi ajaksi ja lasku tulee vain käytetystä prosessointiajasta ja käyttämäsi prosessoriyksikön järeyden mukaan.

Pilvikerros (Cloud Services) huolehtii yleiset toiminnot pääsynhallinnasta ja tietokantaobjektien käyttöoikeuksista kyselyiden optimointiin.

 

Datan sisään lataaminen voidaan toteuttaa isoina kertasiirtoina tai stream-tyyppisenä jatkuvana datan latauksena ja maksat vain siitä prosessoritehosta, joka kuluu datan lataukseen, kuitenkin siten että laskutus on vähintään 60 sekuntia, jolloin hinta jää pienimmällä prosessorilla noin viiteen eurosenttiin. Snowflaken prosessointikerroksen automaattinen käynnistys ja sammutus takaavat ympäristöystävällisyyden - ei turhaa joutokäyntiä.

Snowflake & Tableau

Tableau yhdistettynä Snowflakeen on suorituskykyinen ja kustannustehokas ratkaisu. Snowflaken tietokantamoottorin suorituskyky mahdollistaa isojenkin datamassojen haun suoraan tietokannasta tai halutessasi voit toimia kustannustehokkaasti ja muodostaa julkaistun datalähteen, jota voit sitten käyttää Tableau-sisällön tuottamiseen. Tällöin kaikki näkymien päivitykseen käytettävät kyselyt tehdään Tableau-palvelimelta, eikä tietokannasta. Näitä molempia tekniikoita voidaan käyttää joustavasti rinnakkain.

Lue lisää Snowflaken ja Tableaun yhteiskäytön hyödyistä.

Tiedon jakaminen

Tiedon jakaminen sidosryhmien välillä on nyt entistä tärkeämpää. Snowflake on ottanut tämän hyvin huomioon ja mahdollistaa käyttäjän määrittelemän datan jakamisen Snowflake-tilien välillä ilman, että datasta tarvitsee muodostaa kopiota. Perinteisessä tietokantamaailmassa jos tuottamaasi dataa halutaan hyödyntää jossain toisessa organisaatiossa, joudutaan datan replikointi järjestämään toiseen järjestelmään. Tämä usein vaatii erilaisia tiedon välivarastoja ja data ei ole käytettävissä reaaliaikaisesti. Snowflakessa tieto on käytettävissä vastaanottavassa päässä käytännössä heti, kun se on tallennettu tuottavan osapuolen päässä.

Miten autammme asiakkaitamme Snowflaken hyödyntämisessä? 

Autamme asiakkaitamme data-arkkitehtuurin suunnittelussa, tiedon latauksessa ja muuntamisessa, sekä tietorakenteiden suunnittelussa ja toteutuksessa.

Asiakkaidemme kokemukset Snowflaken käytöstä ovat varsin positiivisia. Käyttöönoton helppous projektin alkuvaiheessa on tehnyt vaikutuksen. Olemme pystyneet toimittamaan ensimmäiset hahmotelmat tulevasta ratkaisusta visualisoinneiksi asti nopeasti ja helpottamaan päätöksen tekoa varsinaisen projektin aloittamisesta.

Varsinaisten projektien ja käytön osalta kustannustehokkuus, palvelun helppokäyttöisyys ja tietoturvan toteutus ovat saaneet monelta asiakkaalta kiitosta. Pidemmällä ajalla korostuu palvelun monipuolisuus erilaisiin tietotarpeisiin ja tiedon jakamisen helppous. Snowflake-ratkaisusta moni asiakkaamme on saanutkin kattavan tietovarastoratkaisun, jonka varaan uskaltaa rakentaa analytiikan tulevaisuuden.

Jos haluat kuulla käytännön tekemisestä tarkemmin, niin ota rohkeasti yhteyttä!

 

Ota yhteyttä