Ajankohtaista

Maanantai-iltapäivällä toukokuun puolivälissä Solutiven neukkarin täytti normaalista melko poikkeava yleisö. Yleisö oli paikoittain epätavallisen aktiivista ja jopa rauhatonta. Neukkarissa kuultiin esitysten lomassa iloisia ja innostuneita kiljahduksia, hieman itkua, ja nähtiin iltapäivän aikana pari pöytään nukahtamistakin. Yleisön reaktiot eivät liittyneet tällä kertaa Tableaun uuden roolipohjaisen lisenssimallin julkistamiseen tai Alteryx GDPR-macroon, vaan olimme kutsuneet vieraaksemme Mothers in Business -verkoston tutustumaan modernin data-analytiikan maailmaan. Esitystämme seurasi noin tusinan MiB:n jäsenen lisäksi muutamia suloisia vauvoja ja taaperoita. Palautteen mukaan aihe ja esitykset olivat erittäin mielenkiintoisia, joten tyytyväisiä olivat muutkin kuin iltamaidot ja torkut saaneet osallistujat.

Mothers in Business

Mothers in Business -verkoston missiona on voimaannuttaa korkeasti koulutettuja pienten lasten äitejä yhteensovittamaan ura ja perhe, ja tarjota tukea osaamisen kehittämiseen, verkostoitumiseen ja uran edistämiseen. Me Solutivella halusimme tukea MiB:ä tässä. Tilaisuutemme tavoitteena oli ensinnäkin luoda osallistujille realistinen kuva datan ja data-analytiikan tärkeydestä modernissa liiketoimintaympäristössä toimialasta riippumatta, ja samalla rohkaista osallistujia kehittämään omaa dataosaamistaan ja mahdollisesti ottamaan uutta suuntaa uralleen helppokäyttöisten datatyökalujen avulla.

Sekä Tableausta että Alteryxista on saatavilla kokeilulisenssit maksutta käyttöön kahdeksi viikoksi. Lisäksi Solutive tarjoaa hyvän startin uudelle uralle niin ikään maksuttomissa Tableau ja Alteryx Test Drive -koulutuksissa. Tästä eteenpäin harjoittelua voi jatkaa esimerkiksi täysin ilmaisella Tableau Public -ohjelmistolla. Maailma on siis auki, toivottavasti tilaisuutemme sai alkukipinän aikaiseksi mahdollisimman monessa mammassa!

Tiedon hyödyntämisen maturiteetti

Keskustelimme alkuun osallistujien päivittäisistä haasteista datan kanssa ja jatkoimme pohtimalla data-analytiikan roolia bisneksessä ja modernin data-arkkitehtuurin rakennuspalikoita sekä tiedon hyödyntämisen maturiteettia.

 

Visuaalinen analytiikka ja Anscomben kvartetti

Moderniin bisnesanalytiikkaan liittyy vahvasti visuaalinen analytiikka, joten keskustelumme kääntyi lopuksi datan visualisoinnin merkitykseen. Datan visualisoinnin ja visuaalisen analytiikan tarkoituksena ei ole ainoastaan piirtää näyttäviä kuvaajia, vaan käyttää hyväksi näköaistin nopeutta monimutkaisten kokonaisuuksien intuitiiviseen hahmottamiseen. Anscomben kvartetti on klassinen esimerkki datan ja erityisesti sen sisältämien yksittäisten havaintojen visualisoinnin tärkeydestä ymmärryksen muodostamiseksi reaalimaailman ilmiöstä.

Ei-teknisen bisnesasiantuntijan datatyökalut

Tilaisuuden lopuksi tutustuimme Tableaun ja Alteryxin tarjoamiin mahdollisuuksiin ei-tekniselle bisnesasiantuntijalle nostaa omaa tasoaan datatyöskentelyssä. Tutustuimme live-demon muodossa Alteryxin visuaaliseen datanmuokkausprosessiin sekä Tableaun intuitiiviseen visuaaliseen analytiikkaan. Yleisömme koki erityisesti alla olevan interaktiivisen Tableau-visun hyvin läheiseksi 🙂 Kiitos vierailustanne, MiB!

 

Author: Katrina Cain

Jaa artikkeli:

Valikko