Kevät tuo mukanaan aurinkoa ja lämpöä − sekä tietysti myös Tableaun uuden 2020.2-version! Tämä versio saattaa olla yksi Tableaun kaikkien aikojen huikeimmista julkaisuista, sillä se pitää sisällään uuden datamallin, sekä paljon muita loistavia uudistuksia. Pauli ja Jaakko laittoivat perinteisesti tuoreen version testiin, ja esittelivät sen mielenkiintoisimmat uudistukset Tableau 2020.2 uudet ominaisuudet -webinaarissa. Webinaaritallenteen pääset katsomaan tämän jutun loppupuolelta.

 

Tableau 2020.2 merkittävimmät uudet ominaisuudet

Tässä versiokatsauksessa esittelemme sinulle tuoreen Tableau-version ominaisuuksia, joita pidämme merkittävimpinä uudistuksina, ja joista uskomme olevan myös sinun analytiikassasi hyötyä. Webinaaritallenteessa näet demon jokaisesta alla esitetystä ominaisuudesta.

Relationships / New Data model

Datan yhdistely on saanut uuden ulottuvuuden! Relationships-toiminnallisuus mahdollistaa datan tuonnin uudella tavalla Tableaun käyttöön. Uuden datamallin myötä dataa ei yhdistetä joineilla lopullisiksi tietue-taulukoiksi, vaan luodaan suhteita (relationships) eri taulujen välillä. Analyysissä Tableau yhdistää datan vasta sitten, kun datan tarkkuustaso on tiedossa. Etuna tässä on se, että data ei duplikoidu, vaan näkyy aina oikealla tasolla.

Psst..katso webinaaritallenne 👉 Tableau 2020.2: Datamallin uudet tuulet, jossa sukelsimme uuden datamallin syövereihin pintaa syvemmältä.

Metrics

Metrics-toiminnallisuus on varmasti monelle merkittävä uudistus, sillä niiden avulla pystyt jatkossa tuoda helposti mistä tahansa näkymästä mittaristoja optimoituna näkymänä mobiilikäyttöön. Metriikoita luodaan olemassa olevilta dashboardeilta muutamalla klikkauksella. Datan ei tarvise olla yhdestä ja samasta dashboardista, vaan voit helposti luoda oman KPI-kokoelman älylaitteellesi monesta eri dashboarista. Metriikoissa on myös aina uusin data käytössä (data päivittyy näkymästä, josta mittari on luotu), joten KPI:den manuaalisesta päivittämisestä ei tarvitse huolehtia.

Set control & Set action improvements

Nämä parannukset mahdollistavat nyt sen, että käyttäjien on helppo tehdä dynaamisesti muutoksia tekemäänsä settiin nopeasti. Demossa esittelemme, miten sivupalkkiin ilmestyy suodattimia, joista käyttäjä voi valita, mitä luotuun settiin haluaa sisällyttää. 

 

Katso alta webinaaritallenne: Tableau 2020.2 uudet ominaisuudet 

 

P.S. Jos haluat päästä tutkimaan tarkemmin Paulin demoamia Relationships ja Set Control/Set Action Improvements -työkirjoja, löydät ne täältä

 

Eikö Tableau ole vielä käytössä?

Lataa maksuton 14 päivän kokeiluversio

 

Lue lisää Tableausta ja Analytiikka ja BI palveluistamme