Tämän vuoden Alteryxin Inspire Europe konferenssi järjestettiin Tobacco Dockissa Lontoossa 15.-17.10.2019. Kooltaan se oli ylivoimaisesti suurin tähän asti järjestetyistä Euroopan Alteryx-tapahtumista, sillä paikalle oli saapunut noin 2500 osallistujaa. Puitteet konferenssille olivat hienot, tila oli täynnä innostunutta väkeä ja järjestelyt pelasivat. Epäonnisten sattumusten seurauksena Solutive sai lopulta matkaan vain kaksi henkilöä, mutta nämä sitäkin innokkaampina!


Edistynyttä analytiikkaa Alteryxillä

Konferenssi itsessään koostui erilaisista sessioista, joista osallistujat saivat poimia itseään kiinnostavimmat ja syventää osaamistaan niissä. Meidän valintamme painottuivat vahvasti edistyneeseen analytiikkaan liittyviin sessioihin. Päällimmäiseksi näistä jäi mieleen paikkatietoanalytiikan ja koneoppimisen mallien yhdistäminen, sekä optimointiongelmien ratkaiseminen käyttäen Alteryxin työkaluja. Myös mielenkiintoisin kuulemamme asiakascase liittyi edistyneeseen analytiikkaan ja koski Münchenin lentokenttää, jossa dataa ja Alteryxiä hyödynnetään erittäin laajasti tilastollisten mallien luomisessa. Tällä he pyrkivät ennustamaan tulevaisuutta, sekä suunnittelemaan ja kehittämään toimintojaan.

Yksi konferenssin odotetuimmista tapahtumista oli ensimmäisen illan huipentanut Alteryx Grand Prix, jossa neljä esikarsinnoista selvinnyttä huippuosaajaa kilpaili Grand Prix -tittelin voitosta toisiaan vastaan. Kilpailu koostui neljästä osakilpailusta, joissa tehtävinä oli rakentaa haasteeseen soveltuva workflow mahdollisimman nopeasti. Tänä vuonna teemana olivat vahvasti spatial työkalut.

Alteryx Gran Prix -kisa käynnissä Alteryx Inspire Europe 2019 -tapahtumassa

Alteryx Grand Prix -kisa käynnissä

Tulevaisuuden näkymät

Key Note -puheenvuorossa Alteryxin CEO Dean Stoecker, sekä Senior Vice President Ashley Kramer puhuivat analytiikan yleisistä trendeistä sekä korostivat Alteryxin roolia yritysten apuna erityisesti analytiikkaketjujen automatisoinnissa, sekä perinteisen analyytikon ja datatieteilijän välisen kuilun pienentämisessä. Tämän lisäksi puheenvuoroissa nostettiin esille uusia Alteryxiin jo tulleita ominaisuuksia, sekä annettiin makupaloja tulevaisuudessa ilmestyvistä ominaisuuksista. Näitä ovat muun muassa edistyneiden analytiikan mallien helppoon kehittämiseen tarkoitettu Assisted Modeling, uudistettu serveri sekä selainpohjainen Designer-tuote.

Tämänhetkisistä uusista ominaisuuksista monia varmasti ilahduttava lisäys on mahdollisuus filtteröidä ja sortata dataa suoraan results-ikkunassa ja tuoda lopulta vastaavat työkalut kanvakselle nappia painamalla. Pääsimmepä myös itse hypistelemään Designerin potentiaalisia uusia ominaisuuksia ja antamaan näistä palautetta.

 

Alteryx designer ja uudet ominaisuudet

Alteryx Designer ja uudet ominaisuudet

 

Loppuhuipennuksena konferenssin viimeisen puheenvuoron veti kuuluisa fyysikko Michio Kaku, joka puhui mahdollisista tulevaisuuden skenaarioista, sekä datan keskeisestä roolista näihin liittyen. Jos yksi asia tulevaisuuteen liittyen on varma, niin datan määrä ei ainakaan tule vähentymään! Näin ollen myös tarve datan kanssa toimeentuleville henkilöille vain kasvaa koko ajan. Onneksi meillä on Alteryx apuna!

Michio Kaku puhuu tulevaisuuden skenaariosta ja datan keskeisestä roolista näihin liittyen

Michio Kaku lavalla

Tekoälyn vallankumous

Tekoälyn vallankumous

 

Seuraavia reissuja odotellessa. Cheers!

Ida & Joonas

Get Free Widget