Tableau Conference-ish 2020 pärähti virtuaalisesti käyntiin tämän viikon tiistaina 6.10.2020. Sekä tulevaisuuden suuntaa, että uusia tuoteuudistuksia on jälleen esitelty ja tässä tärkeimpiä.

Tableau jatkaa edelleen hyväksi todetulla linjalla, joka on ollut Tableaun vahvuus vuosien mittaan, eli se:

  • mahdollistaa kytkeytymisen mihin tahansa dataan helposti
  • edesauttaa itsenäisen analytiikan tekemistä kaikille
  • tarjoaa visualisointien ja datan jakamisen helposti kenelle tahansa

Kun vuosi sitten Salesforce hankki Tableaun, spekulaatiot Tableaun tulevaisuuden suunnasta alkoivat. Toistaiseksi johtava CRM alusta ja johtava analytiikka-alusta ovat lähetelleet vain sydämiä toisilleen viestinnässä, mutta nyt on julkaistu ensimmäisen kerran konkretiaa.

1. Salesforcen oma visualisointityökalu Einstein Analytics sulautetaan osaksi Tableaun tarjoamaa ja uudeksi nimeksi tulee Tableau CRM. Eli se jatkaa olemassa oloaan natiivina osana Salesforcea, mutta käytännössä kaikki analytiikkaan liittyvä siirtyy Tableaun tuotekehityksen alaisuuteen.

2. Salesforcen AI-työkalu Einstein Discovery pitää nimensä ja tulee integroitumaan osaksi Tableau-perhettä vahvasti. Eli toisin sanoen, tulevaisuudessa nykyisen Einstein Discoveryn toiminnallisuuksia voidaan käyttää hyväksi Tableau Desktopissa omana extensionaan ja Tableau Prepissä työkaluna. Tableau Prepistä puheenollen, siitä tehdään myös täysin selaimessa toimiva versio.

3. Datan näkökulmasta, jatkossa voidaan lukea ja kirjoittaa dataa ristiin nykyisten Tableau-tuotteiden ja Einstein Analytics -tuotteiden kesken. Eli kuilut näiden välillä poistetaan ja esimerkiksi Tableau toimii nykyisten ominaisuuksien lisäksi entistä natiivimmin Salesforcen kanssa. Yksi askel tähän suuntaan otettiinkin jo muutamia viikkoja sitten, kun Salesforcen AppExchangeen julkaistiin Tableaun puolesta Tableau Viz Lightning Web Component, jota esittelimme lyhyesti webinaarissamme.

Se mitä tämä isossa kuvassa tarkoittaa, niin alla olevan kuvan mukaisesti Einstein-brändi viittaa jatkossa kaikkeen AI:hin, jossa käytetään taustalla Salesforcen kehittelemää AI-moottoria Tableau-tuotteissa. Luonnollisesti tämä tarkoittaa sitä, että tätä AI-moottoria voidaan käyttää hyväksi minkä tahansa datan analysoinnissa, ei vain Salesforcen. Lisäksi Tableaun nykyisiin tuotteisiin tulee jatkossa natiivimmat datayhteydet Salesforceen ja päin vastoin. Toisin sanoen Tableaun kyvykkyydet tulevat kasvamaan ja se edelleen säilyttää täysin itsenäisyytensä ja palvelee kaikkia asiakkaita, myös niitä joilla ei ole Salesforcen asiakkuutta.

Tableau-tuotteet-2020

 

 

Suosittelen katsomaan myös ensimmäisen päivän avauspuheenvuoron, jonka tallenne löytyy alta 👇