andy-2-2-1280x664

Vuoden analytiikka-asiantuntijaksi palkittu Andy Cotgreave kävi tiistaina 11. syyskuuta Solutiven seminaarissa Musiikkitalolla opettamassa visualisoinnin ja dashboardien suunnittelun parhaita käytäntöjä. Solutiven Data Visualization and Dashboard Design -seminaariin saapui noin 200 datan parissa työskentelevää ammattilaista.

Seminaarin tunnelma oli energinen ja palaute osallistujilta erittäin positiivista. Andyn puheenvuorot olivat antaneet uusia ajatuksia ja ymmärrystä niin aloitteleville kuin kokeneemmillekin datan visualisoijille.

Mukaansatempaava sisältö

Seminaari alkupuoliskossa perehdyttiin data-analytiikan perusteisiin sekä kuinka datan visualisoinnilla voi vaikuttaa yrityksen liiketoimintaan. Andyn esitys sisälsi sekä analytiikan ja datan visualisoinnin teoriaa, historiaa että käytännön vinkkejä. Maittavan brunssin yhteydessä vieraat tutustuivat asiantuntijoidemme ständeihin salin ulkopuolella. Solutiven data-asiantuntijat esittelivät hyödyllisiä Tableau- ja Alteryx -ratkaisuja, kuten Server-lisäosia, koulutuksia ja analytiikkastrategian konsultointia.

Brunssin jälkeen Andyn agenda jatkui vinkeillä toimivan ja tehokkaan dashboardin luomiseen sekä ajan kuvaamiseen erilaisin keinoin. Erityisesti tämä jälkipuolisko kirvoitti osallistujilta yltiöpositiivista palautetta käytännönläheisen ja edistyneen sisältönsä vuoksi. Katso ao. videolta Andy Cotgreaven ajan visualisinnin -esitys, joka nauhoitettiin viime kesänä Tableaun Euroopan konferenssissa.

 

 

 

Erinomainen esiintyjä

Yleisöön ja asiantuntijoihimme teki varsinkin vaikutuksen Andy Cotgreaven tapa aktivoida yleisöä sekä laaja näkemys datavisualisoinnin mahdollisuuksista: ”Kautta linjan Andyn esityksestä tuli hyvin esiin se, että usein tuijotetaan liikaa numeroihin, jolloin trendit, kokonaiskuva ja insightit voivat jäädä löytämättä. Dataa pitää tarkastella useista näkökulmista, koska aggregoitu data, esimerkiksi aikajana tai keskiarvot, piilottaa mielenkiintoisia asioita näkyvistä”, kommentoi konsulttimme Pauli.

Viimeisen puheenvuoron vahvana viestinä olikin, ettei aina ole yhtä ja oikeaa tapaa visualisoida dataa, vaan esitystapa pitää valita kohdeyleisön, käytettävän datan sekä käyttötarkoituksen mukaan. Kokeillessa erilaisia esitysmuotoja voi tehdä uudenlaisia löytöjä datasta, jotka olisivat muuten voineet jäädä huomaamatta.

Haluatko oppia muokkaamaan ja visualisoimaan dataa joustavasti ja ammattimaisesti? Ilmoittaudu Solutiven Tableau-koulutuksiin!

Get Free Widget