TC18:n ensimmäinen täysi päivä valkeni New Orleansissa sateisena, mutta tunnelma kohosi Solutiven 7-henkisen tiimin marssiessa valtavaan messuhalliin konferenssin avaavaa puheenvuoroa kuuntelemaan.

Keynotessa CEO Alan Selipsky kuvasi teknologioiden yleistymistä ja vaikutusta päivittäiseen elämäämme. Tableaun missio on ”help people see and understand their data”, ja sitä, ja vain sitä, he edelleen tekevät. Analytiikka tulee yleistymään hurjasti ja olemaan läsnä – jos ei sitä jo ole.

Tunnelma nousi kattoon vanhan ystävämme Francois Ajenstatin ja hänen tiiminsä esittäessä tulossa olevia tuoteinnovaatioita. Tiimimme kuuli näistä ja monista muista NDA:n alaisena jo edellisen päivän kumppanitilaisuudessa, mutta 17 000 ihmisen hurratessa ne saavat vielä uutta nostetta 😃

Merkittävimpänä esiin nousi versiossa 2019.1 tuleva mahdollisuus ajastaa Tableau Prepin työnkulkuja Tableau Serverillä ja Tableau Onlinessä – tuotenimenä on Tableau Prep Conductor. Tämä tulee olemaan maksullinen lisäosa nykyiseen Serveriin tai Online-tilaukseen. Prep saa lisäksi tuen R:lle ja Pythonille.

2019.1 -versiossa esitellään melko odotetusti myös Ask data -niminen toiminnallisuus, joka mahdollistaa selkokielisten kysymysten esittämisen (NLP) mistä tahansa julkaistusta datalähteestä. Konepellin alla on valtava määrä taikaa, joka osaa tunnistaa erilaiset synonyymit ja epämääräiset tai huonosti määritellyt kysymykset. Alkuvaiheessa kysymykset tulee esittää englanniksi, tuki muille suurimmille kielille tulee myöhemmin. Suomi ei varmaankaan ole aivan listan kärjessä. Ominaisuus on ollut Solutivella aiemmin alpha-testauksessa mutta nyt kaikki asiakkaamme pääsevät kokeilemaan sitä 2019.1 betassa! Ask Data tulee kaikille Explorer- ja Creator -käyttäjille ilman eri veloitusta!

Upeana osoituksena Tableaun halusta muuttaa maailmaa datan avulla yhtiö lisää panoksiaan Tableau Foundation -järjestöön ja kanavoi sen kautta vuoteen 2025 mennessä 100 miljoonan dollarin arvosta tukea maailmaa muuttaville organisaatioille. Voit katsoa tallenteen koko keynotesta alta.


 

Loppupäivä menikin asiakascasejen, syväluotaavien teknisten esitysten, jedi-istuntojen, tuotekehitystiimien sparrauksen ja loputtoman pitkiltä tuntuvien messukeskuksen käytäviä kulkiessa. 

Get Free Widget