Tableau versio 10.5 julkaistiin 10.1.2018 ja sen mukana tuli useita vallankumouksellisia uudistuksia ja ominaisuuksia. Katso tallenne Jannen ja Jaakon webinaarista, josta kuulet tuoreet kommentit ja ohjeet Tableau 10.5:n uusiin ominaisuuksiin. Pääset videoon jättämällä yhteystietosi alle.

Solutive on ollut mukana arvioimassa Tableau 10.5:n uusia ominaisuuksia jo beta-testausvaiheessa, jotta voimme tarjota asiakkaillemme ajantasaista osaamista heti uuden version tullessa saataville.

Tärkein uudistus on ehdottomasti Hyper, Tableaun uusi muistinvarainen datamoottori, joka on alusta saakka kehitetty vastaamaan modernin liiketoimintaympäristön vaatimuksiin suurten ja monitahoisten datamassojen analysoinnissa. Toinen merkittävä teknologinen uusi ominaisuus on Linux-tuki, jonka myötä Tableau Server -alustan kustannukset saadaan entistäkin edullisemmaksi.

Mielenkiintoisin uusi ominaisuus tiedon visualisoinnin näkökulmasta on Viz in Tooltip eli mahdollisuus lisätä visualisointeja toisen visun Tooltippiin. Tätä toimintoa on helppo käyttää ja se helpottaa ja nopeuttaa relevantin tiedon esittämistä oikeassa kontekstissa ilman suodatuksia tai siirtymiä välilehdillä. Useita hyviä esimerkkejä Viz in Tooltipin käytöstä löytyy mm. tämän Tableaun blogauksen kautta.

Oletko jo päässyt kokeilemaan uutta Tableau versiota 10.5? Voit tarvittaessa ladata kokeiluversion täältä.

Get Free Widget