Project Maestro -nimellä kehitysvaiheessa tunnettu visuaaliseen datan yhdistelyyn, puhdistamiseen ja valmisteluun tarkoitettu tuote on nyt julkaistu nimellä Tableau Prep!

Mikä on Tableau Prep?

Tableau Prep on visuaalinen ohjelmisto datan valmisteluun analysointia varten. Sen avulla dataan yhdistäminen ja datan yhdistäminen, muokkaus, puhdistus ja rikastus on helppoa ja intuitiivista myös ei-teknisille henkilöille. Valmis datasetti voidaan työntää edelleen Tableau Desktopiin analysoitavaksi tai Tableau Serveriin / Tableau Onlineen omatoimisten loppukäyttäjien hyödynnettäväksi.

Miten Tableau Prep toimii?

Kuten ETL-työkalut yleensäkin, Tableau Prep toimii vaiheisiin ja tehtäviin jaetun työnkulun avulla. Työ alkaa dataan yhdistämisellä. Käytettävissä on samoja natiiveja datalähteitä kuin Tableaussa yleensäkin, tekstitiedostojen ja Excelien lisäksi esim. Amazon Redshift, Exasol, Microsoft SQL Server, MySQL, Oracle, PostgreSQL, Teradata, Splunk… sekä (rumpujen pärinää) Tableau Extractit! Kyllä, Tableau Prepillä voit joinata ja unionoida myös Tableaun Extracteja!

Tableau Prep esittää käyttäjälle ajantasaisen näkymän muotoiltavaan dataan: ylhäällä varsinainen työnkulku, keskellä datan profilointi ja alimpana näkymä datan rivitasoon:

 

Miten saan Tableau Prepin ja mitä se maksaa?

Nykyiset Tableau Desktop Professional -asiakkaat (joilla voimassaoleva tilaus tai ylläpitolisenssi) saavat Tableau Prepin käyttöönsä ilman eri veloitusta. Lataa Tableau Prep täältä!

Uusille asiakkaille Tableau Prep kuuluu uuteen Tableau Creator -lisenssiin.

Kaipaatko Preppausta?

Me Solutivella olemme olleet mukana Project Maestron testaamisessa jo beta-vaiheessa ja tutustuneet syvällisesti Prepin ominaisuuksiin datan käsittelyssä. Jos olet kiinnostunut hyödyntämään Prepiä Tableau-prosesseissa tuotannossa, ota yhteyttä ja sovitaan koulutuspäivästä.

Get Free Widget