Rajapinta on tietojärjestelmien välinen yhteinen kieli. Sen avulla järjestelmät keskustelevat ja tarjoavat palveluita toisilleen. Tableaussa on tarjolla monia rajapintoja ja niiden avulla se pystyykin toimimaan lähes kaikissa ympäristöissä, missä halutaan hyödyntää visuaalisen analytiikan voimaa.

Toisaalta rajapintoja hyödyntäen Tableau voidaan myös integroida saumattomaksi osaksi jo olemassa olevaa tietojärjestelmää. Visuaalinen analytiikkaa tarvitsee dataa ruoakseen ja Tableau osaa lukea suoraan useimpia yleisiä datalähteitä. Rajapintojen avulla Tableau saadaan puolestaan kytkettyä mihin tahansa datalähteeseen.

Tarkastellaan seuraavaksi kolmea yleisesti käytettyä rajapintaa ja katsotaan, mitä mahdollisuuksia ne tarjoavat.

Extension-rajapinta

Tableau Extension-rajapinta mahdollistaa web-sovellusten tuomisen osaksi dashboardeja siten, että sovellukset pystyvät kommunikoimaan suoraan dashboardin kanssa. Web-sovellukset pystyvät rajapinnan kautta esimerkiksi lukemaan dataa sekä filtterien ja parametrien arvoja ja käyttäjien valintoja. Sovellukset voivat myös aktiivisesti ohjata dashboardia asettamalla filttereille ja parametreille haluttuja arvoja.

Rajapintaa hyödyntävät sovellukset upotetaan dashboardille. Näin käyttäjäkokemuksesta muodostuu saumaton. Kaikki toiminnot ovat tarjolla suoraan dashboardilta, eikä käyttäjän tarvitse hakea niitä erilliseltä web-sivulta.

Extension-rajapintaa hyödynnetään usein tiedon rikastamiseen tarjoamalla käyttäjälle mahdollisuus tietojen syöttämiseen.

JavaScript-rajapinta

JavaScript-rajapinta mahdollistaa Tableaun visualisointien viemisen olemassa oleviin sovelluksiin. Tableau Serverin tarjoamilla linkeillä dashboardeja voi helposti upottaa ilman koodaamista. JavaScript-rajapinta tuo upottamiseen runsaasti lisää mahdollisuuksia. Se mahdollistaa esimerkiksi käyttäjän valintojen seuraamisen. Käyttäjän toimiin perustuvia toimintoja on näin helppo rakentaa webbisivuille.

Web Data Connector -rajapinta

Web Data Connector (WDC) -rajapinnan avulla saadaan Tableauhun kytkettyä datalähteeksi mitä vain. Connectoriksi kutsuttu koodi kirjoitetaan noutamaan data ulkoisesta tietokannasta tai rajapinnasta. Tämän jälkeen connector muokkaa datan sopivaan muotoon ja antaa sen rajapinnan kautta Tableaulle. Web Data Connectorin kautta tuotu datalähde näkyy Tableaussa 'extractina'. Sille voidaan asettaa aikataulu, jonka mukaisesta se käy hakemassa uudet datat automaattisesti.

 

Solutive-API-101

Rajapintojen avulla Tableaun ominaisuuksia on siis mahdollista laajentaa täysin uusin toiminnoin. Ota yhteyttä, niin katsotaan yhdessä, mitkä rajapinnat tehostaisivat teidän visuaalisen analytiikan käyttöä.

Get Free Widget