Alteryxin vuoden päätapahtuma Alteryx Inspire 2018 järjestettiin Anaheimissa kesäkuun alussa. Fokus tämän vuoden konferenssissa oli vahvasti Citizen Data Scientistin esiintuomisessa. Alteryx panostaa tulevaisuudessa entistä enemmän edistyneen analytiikan ja data scientistin roolin kyvykkyyksien tukemiseen, säilyttäen kuitenkin bisneskäyttäjälle tärkeät datan käsittelyn, yhdistelyn ja mallinnuksen koodivapaat ominaisuudet. Alteryxin visio on tuoda yhteen data scientistit ja bisneskäyttäjät saman alustan ääreen kollaboraation, tehokkuuden ja tuloksen kiihdyttämiseksi.

Alteryx Inspire on joka vuosi mahtava kokonaisuus, jossa näkee ensimmäisten joukossa Alteryxin tulevaisuuden suuntaa ja uusia mahdollisuuksia, oppii valtavasti uutta data-analytiikasta sekä totta kai pääsee pitämään hauskaa muiden data-ammattilaisten kanssa vauhdikkaissa iltabileissä. Alteryx Inspire on käyttäjän näkökulmasta ensisijaisesti investointi omaan dataosaamiseen ja kolmen vuorokauden Alteryx-tehokurssi parhaiden opettajien johdolla.

Analytiikkakonsulttimme Markus ja Tapani olivat paikalla imemässä kaiken uuden tiedon, osaamisen ja trendit data-analytiikan eturintamalta hyödynnettäväksi asiakastöihimme. Markukselle tämä oli jo kolmas Inspire-konferenssi, kun taas Tapani katseli tapahtumaa ensikertalaisen silmin. He raportoivat konferenssista livenä Solutiven Slackissa, josta tähän alle on koottu tiivistelmä myös asiakkaitamme varten.

Keynotet

Tiistaina-aamu alkoi konferenssin tärkeimmällä puheenvuorolla eli Alteryxin johtohenkilöiden Keynotella, jossa he esittelivät monituhatpäiselle osallistujajoukolle, miltä tulevaisuus heidän silmin näyttää. Useamman vuoden Alteryx-kokemuksen omaaville edustajillemme merkittävimpänä viestinä esiin nousi Alteryxin painotus data science -puoleen. Keynote-videot on katsottavissa täällä: https://www.alteryx.com/inspire-2018-recap

Alteryx on aiemmin positioinut ohjelmistonsa ”analyytikon linkkuveitseksi”, jolla on helppo ratkaista koodaamatta erittäin haastavia datan muokkaus- ja yhdistelytoimintoja sekä automatisoida niitä. Jo pelkästään datankäsittelyä tehostavalla tekemisellä useat asiakkaat ovat maksaneet pois investointinsa Alteryx-lisensseihin. Kuitenkin Alteryxin halu suuntautua vaativampaan analytiikkaan sekä vahva menestyminen kevään 2018 Gartnerin Data Science and Machine Learning Magic Quandrantissa mahdollistavat tulevaisuudessa paljon enemmän. Onhan se merkittävä osoitus Alteryxin kyvykkyyksistä, että toistaiseksi melko tuntemattomana ja uutena tuotteena Alteryx on aivan SAS:n rinnalla Gartnerin vertailussa.

Toinen selkeä teema, mikä Keynotesta nousi esiin, oli Citizen Data Scientist -kulttuurin luominen. Tällä hetkellä organisaatioissa vallitsee pula data scientisteista, joiden päätyökalut ovat yleensä koodaaminen R:llä tai Pythonilla. Alteryxin avulla pystyttäisiin tehostamaan tämän ryhmän työtä sekä delegoimaan helpompia data science -tehtäviä bisneskäyttäjien suuntaan. Bisneskäyttäjillä ei yleensä ole koodaamistaitoja, mutta vahva ymmärrys esimerkiksi ennustamis- tai ennakointimallien hyödyntämisestä liiketoiminnassa. Alteryxin avulla voidaan kasvattaa data science -työkalujen käyttäjäryhmää, lisätä yhteistyötä ja siten tehostaa edistyneempää datan ja analytiikan hyödyntämistä.

Keynotessa oli tietty oma osuutensa Alteryxin uusille ominaisuuksille. Jatkuvat panostukset Alteryxin datan profilointi- ja raportointipuoleen sekä in-database-työkaluihin ovat mielenkiintoisia ja varmasti hyödyllisiä tulevaisuudessa. Kehitystyön nopeuttamisen kannalta merkittävimmäksi Markus ja Tapani nostivat workflow caching -ominaisuuden eli mahdollisuuden tallentaa data välimuistiin työkulun eri vaiheissa. Alteryx tulee myös uudistamaan softan sisällä olevaa moottoria, mikä parantaa edelleen suorituskykyä.

Koulutukset

Maanantai ja torstai olivat koulutus- ja sertifiointikoepäiviä. Ensimmäiset Alteryx-sertifioinnit voi suorittaa kätevästi myös netissä, rekisteröityminen tapahtuu Alteryx Communityssa: https://community.alteryx.com/t5/Certification/bd-p/product-certification.

Sertit eivät olleet asiantuntijoillemme ajankohtaisia, joten he osallistuivat edistyneempiin koulutuksiin analytiikan seuraavilta stepeiltä eli ennustamisesta ja ennakoivien mallien rakentamisesta. Konferenssissa painotettiin selkeästi data science -teemaa, mikä ohjasi koulutussessioiden valintaa. Kattavissa koulutuksissa käytiin amerikkalaiseen malliin läpi aiheesta sekä perusteet että syvemmälle menevät esimerkit.

Lisäksi Markus ja Tapani pääsivät Alteryx-partnereina osallistumaan maanantai-iltapäivän partnerisessioon, jossa esiteltiin yksityiskohtaisemmin Alteryxin tulevaisuuden suuntaa sekä palkittiin parhaita partnereita ympäri maailman.

Sessiot

Tiistain ja keskiviikon normaaleissa sessioissa oli valittavissa useampien samanaikaisten esitysten joukosta itselleen sopivat. Tapani keskittyi ensisijaisesti asiakasesityksiin, joissa oppii uutta Alteryxin konkreettisesta hyödyntämisestä liiketoiminnassa. Parhaimmiksi sessioiksi arvioitiin seuraavat:

  • Alaska Airlines: Kuinka luodaan organisaatioon Citizen Data Science -kulttuuri?
  • Toyota: Myynninennustaminen ARIMA- ja ETS-ennustemalleja hyödyntämällä
  • Shell: Datan tehokas hyödyntäminen, ’Art of the Possible’, isojen datamassojen (IOT) ja ulkoisten datalähteiden (avoin data) hyödyntäminen automatisoidusti
  • AAA: Kuinka tehostaa markkinointikampanjoiden tehokkuutta ennakoivien mallien avulla kohdistamalla niitä vain parhaalle osalle koko kohderyhmästä
  • Fallon Health: Kuinka säästää aikaa automatisoimalla säännöllisiä ja haastavia datan käsittelytehtäviä batch- ja iterative-makroilla

Kaikki Alteryx Inspiren 2018 sessioiden esitykset on katsottavissa Slidesharessa (valitettavasti videoita ei ainakaan vielä ole saatavilla): https://www.slideshare.net/Alteryx/presentations

Alteryx Inspiren muu anti

Konferenssissa tapahtui luonnollisesti paljon muutakin. Paikan päällä voi käydä kokeilemassa uusia tulevia toiminnallisuuksia, testata käyttöliittymämuutoksia ja antaa niistä palautetta, hakea vastauksia erilaisiin haasteisiin Alteryxin tuotekehittäjiltä Solution Centeristä, tai osallistua eri toimialojen sessioihin. Pelkästään satunnaiset keskustelut eri maista saapuneiden osallistujien kanssa siitä, mitä ja miten he käyttävät Alteryxia, on usein silmiä avaavaa.

Alteryx Gran Prix on konferenssin odotettu kisailuosio, jossa kolme esikarsinnoista selvinnyttä huippuosaajaa kilpailevat Grand Prix -tittelin voitosta toisiaan vastaan. Kilpailu koostuu neljästä osakilpailusta, joissa tehtävänä on rakentaa haasteeseen soveltuva workflow mahdollisimman nopeasti. Tänä vuonna voittajaksi julistettiin ensimmäistä kertaa nainen, joka myöhemmin nimitettiin Alteryx Aceksi. Video Grand Prix -kisasta on katsottavissa täällä: https://www.alteryx.com/inspire-2018-recap

Kaiken päiväohjelman päälle tarjolla oli lisäksi hyvää ruokaa, juomaa ja huikeita iltabileitä!

 

Ensi viikolla Solutiven toinen osasto osallistuu Tableaun Euroopan konferenssiin Lontoossa ja syksyllä vuorossa ovat Alteryx Inspire Europe Lontoossa sekä Tableau Conference 2018 New Orleansissa. Ensi vuonna ollaan varmasti taas mukana kaikissa tapahtumissa, joten tervetuloa mukaan! Lue lisää tapahtumista täältä!

Get Free Widget