Päällimmäisenä ajatuksena Alteryx Inspire Europe -konferenssista jäi mieleen, kuinka joustava ja monipuolinen data-analytiikan alusta Alteryx on. Tosielämän käyttötapauksiin tutustuessa sai täysin uutta perspektiiviä ja ideoita hyvin moninaisten datahaasteiden ratkaisemiseen. Isot asiakasorganisaatiot, kuten Adidas, Shell, Virgin Atlantic ja Vodafone, esittelivät sessioissaan dataan liittyviä haasteitaan ja Alteryxilla näihin luotuja ratkaisuja.

Pääsääntöisesti Alteryxin käyttö näissä toimialojensa johtavissa yrityksissäkin on startannut tapauksista, joissa investoinnin tuotto on nopeasti osoitettavissa: datan käsittely ja raportointi tai datalähteiden yhdistely ja konsolidointi eli aiemmin manuaalisten prosessien korvaaminen automatisoiduilla työkuluilla. Kun perusta on varmistettu eli data liikkuu nopeasti ja joustavasti ja on oikeassa muodossa ja paikassa, on siirrytty edistyneisiin malleihin, kuten ennakoivaan ja paikkatietoanalytiikkaan.

Alteryxin panostus Citizen Data Scientistien kehittämiseen organisaatioissa oli vahvasti läsnä. Useissa esityksissä tuli esiin ”Code-free & Code-friendly” -toiminnallisuudet Python- ja R -koodin yhdistämisestä saumattomasti työkulkuihin.

Lontoon konferenssin esitykset tulevat saataville myöhemmin, mutta voit tutustua heti Anaheimin Inspire-päätapahtuman esityksiin ja harjoitusmateriaaleihin:

Breakout-sessiot: https://www.slideshare.net/Alteryx/presentations

Harjoitusmateriaalien lataus: http://bit.ly/2MbxE29

Excel is for sissies!

Kuten Alteryxin CEO Dean Stoecker Key Note -puheenvuorossaan totesi: "Excel is for sissies!" Arvon luominen organisaation liiketoiminnalle Alteryxin avulla ei alkuvaiheessa vaadi niinkään teknistä tai Data Science -taustaa, vaan polttoaineena toimii tahto nykyisten hitaiden, kankeiden ja riskialttiiden prosessien muuttamiseksi. Tärkeintä on ottaa laput pois silmiltä, esittää uusia kysymyksiä ja ryhtyä kartoittamaan ongelmia. Alteryxilla voidaan sitten kehittää prototyypit ja automatisoidut ratkaisut nopeasti.

Erinomaisena esimerkkinä toimi suhteellisen uusi Alteryx-käyttäjä pankkitoimialalta, Standard Bank, joka esitteli useita, hyvinkin yksinkertaisia käyttötapauksiaan.. Pelkästään näiden esiteltyjen käyttötapausten myötä yritys säästää excel-helvettiin verrattuna lähes 200 työtuntia kuukaudessa ja on samalla parantanut raportoinnin tarkkuutta ja vähentänyt liiketoiminnan riskejä.

Parhaimmillaan päivittäisiä dataprosesseja kehitetään samalla, kun hyödynnetään Alteryxin edistyneen analytiikan kyvykkyyksiä uusien mahdollisuuksien luomisessa. Näin toimii esimerkiksi Shell, joka hyödyntää tehokkaasti In-Database-työkaluja suorituskyvyn parantamiseksi, ja samalla haastaa lukuisia data scientisteja luomaan ennakoivaa analytiikkaa muun muassa uusien öljyporaushankkeiden pumppausaikataulujen optimoimiseksi.

Ura nousukiitoon Alteryx-osaamisella

Edellä mainitun Standard Bankin edustaja, Katrin Erb, osallistui myös Alteryx Grand Prix -kisaan, jossa kisaillaan mahdollisimman nopean ratkaisun luomisesta Alteryxilla annettuihin analysointihaasteisiin. Kisassa vaaditaan edistynyttä Alteryx-osaamista ja kykyä toimia paineen alla tuhatpäisen katsojajoukon edessä. Erb voitti kilpailun.

Erb on käyttänyt Alteryxia vasta alle vuoden ja on taustaltaan laskentatoimen osaaja. Alteryx-osaamisen myötä hän on noussut trainee-paikalta vetämään liiketoiminnan dataprosessien automatisointia Standard Bankissa. Henkilökohtaisen arvontuoton lisääminen Alteryxin avulla ei vaadi IT- tai Data Science -taustaa.

Mitä seuraavaksi?

Alteryx Inspire -konferensseissa valotetaan kattavasti yrityksen tuotekehitysputkea, erityisesti käyttäjäyhteisön suunnalta tulleiden ideoiden suhteen. Mitään täysin uutta ei Lontoossa esitelty, mutta nähtiin useita live-demoja uusista toiminnallisuuksista.

Key Note -puheenvuorojen perusteella lyhyellä aikavälillä odotettavissa olevia uudistuksia ovat muun muassa datan suodatus ja sorttaus suoraan results-ikkunasta, tekoälyä hyödyntävä edistyneiden datamallien rakentamista avustava työkalu ("assisted modeling tool") ja uudistetut käyttöliittymät sekä Designerille että Serverille. Pidemmällä tähtäimellä tuotekehitysputkessa ovat mm. MacOS-yhteensopivuus Designerille, täysin selainpohjainen Designer-tuote ja Linux-tuki Serverille.

Alteryxin tulevaisuus näyttää kirkkaalta sekä tuotteen että yhteisön näkökulmasta. Tänä vuonna Euroopan Inspire oli loppuunmyyty ja tapahtumassa oli noin 1500 osallistujaa! Myös Suomessa Alteryx-käyttäjäyhteisö kasvaa kovaa vauhtia.

 

Get Free Widget