Amazon Web Services (AWS)

AWS on maailman johtava pilvipalvelujen tarjoaja. Sen yli 130 palvelun joukosta löytyy erinomaiset ratkaisut myös analytiikan ja datan hallinnan tarpeisiin.

Moderneissa tietovarastoratkaisuissa pilvipalveluina tarjottavat tietokannat ovat useimpiin tapauksiin monella tapaa paras ratkaisu. Aloitusinvestointeja ei tarvita, koska kulut muodostuvat käytön mukaan. Käyttöjärjestelmä- ja tietokantaohjelmistot ovat aina ajantasaisia ja tietoturvapäivitykset ovat kunnossa. Varmistukset hoituu myös palvelun puolesta, joko ajastetusti tai haluttaessa. Suorituskykyä voidaan muuttaa tarpeen mukaan. Vikasietoisuuden parantamiseen on monia keinoja. Kustannustehokkuus on vähintään samaa luokkaa, kuin asiakkaan omistamissa tietokannoissa, mutta lisäksi saadaan monia ominaisuuksia, joista ei erikseen edes veloiteta.

Amazonin web-palvelut, AWS, on maailman johtava pilvipalvelualusta. Se tarjoaa analytiikan näkökulmasta erinomaisia komponentteja asiakaskohtaisesti rakennettavien tietovarastoratkaisujen toteuttamiseen. Erilaisista käyttötarpeista riippuen voidaan valita useasta vaihtoehdosta kyseiseen tarpeeseen sopivin ratkaisu. S3 toimii monessa ratkaisussa datan säilytyspaikkana, josta tietoa jatkojalostetaan tai sitä käytetään sellaisenaan. Athenan avulla voidaan analysoida tekstitiedostoja suoraan, esim. Tableaun avulla. Perinteisiä relaatiotietokantoja, kuten Oracle, SQL Server ja MySQL, tarjotaan RDS-palvelussa ja vielä järeämpään datawarehouse käyttöön löytyy Redshift tai Snowflake.

Tietokantapalvelu on osa kokonaista ratkaisua. Monia muitakin komponentteja tarvitaan, jotta palvelu toimisi halutusti. AWS:n käyttöoikeushallinta (IAM), monitorointi (CloudWatch), FTP-siirrot (AWS Transfer for SFTP), ja monet muut yli 130 AWS palvelusta ovat helposti käyttöönotettavissa, jolloin aikaa ja kustannuksia voidaan kohdistaa toiminnan kannalta oleellisiin kohteisiin.

AWS:n omien palvelujen lisäksi useimmat suuret toimittajat, Alteyx ja Tableau mukaanlukien, tarjoavat omia tuotteitaan palveluina ostettaviksi Marketplacessa yksinkertaistaen käyttöönottoa ja lisenssien hallintaa.

Ota yhteyttä