Ajankohtaista

Solutiven asiakaspäivää 2017 vietettiin 30.3 iltapäivällä merellisissä tunnelmissa Helsingin edustalla risteillen. Mukaan saimme taas koko joukon innostuneita asiakkaitamme kuuntelemaan uusimmat vinkit ja tulevaisuudennäkymät visuaalisen analytiikan ja tiedonhallinnan maailmasta omilta asiantuntijoiltamme. Kiitos kaikille paikalle ehtineille asiakasorganisaatioidemme edustajille vielä kerran aktiivisesta osallistumisesta!

Tällä kertaa agendalla kovan asiasisällön puolella oli muun muassa Tableaun tuoreimpien versioiden uusien ominaisuuksien esittelyä, puhetta ja ryhmäkeskusteluja dataympäristön kehittymisestä ja analytiikan tarpeiden muuttumisesta vuonna 2017 ja tästä eteenpäin.

Kaaviokuva dataympäristön muuttumisesta vuonna 2017 - Solutive Oy

Erityisesti toimitusjohtajamme Seppo Maukonen nosti esille organisaatioiden liiketoimintatietoa koskevien tarpeiden kasvun perinteisestä raportoinnista kohti ad-hoc analyysien tekemistä ja analytical discoveryä. Myös Alteryxin (“all-the-tricks”) näppäriä temppuja datan yhdistelyssä ja muokkaamisessa ehdittiin hieman käsittelemään. Mikäli haluat itse tulla tutustumaan Tableaun ja Alteryxin hyötyihin visuaalisen analytiikan ja datan käsittelyn saralla, niin ehdit vielä hyvin ilmoittautumaan 20.4 Tampereelle tai 18.5 Turkuun kevään maksuttomiin tutustumistilaisuuksiimme.

Tietovisuilua ja vapaampaa verkostoitumista

Hieman kevyempää, mutta samalla hyödyllistä asiaa edusti tietovisuilu – tällä kertaa valas löytyi visusta, eikä Suomenlahdesta eli tuttavallisemmin visutyyppinä tutuksi tuli esimerkiksi katevalaskäyrä:

Visualisointityyppi katevalaskäyrä

Solutivella on fyysiset toimipisteet nyt kolmella paikkakunnalla: Tampereella, Helsingissä ja Turussa. Asiantuntijamme Mikko joutuu yksin pitämään, ainakin vielä, Turkkusen puolia firman sisäisissä viestintäkanavissa päivittäisessä leikkimielisessä nokittelussa ja välillä Mikko haluaa iskeä vähän takaisinkin. Mikko toi esille tietovisuilussa sateliittikaavion eri toimipisteidemme eduista:

Sateliittigraafi visualisointityyppinä Solutiven toimipisteiden vertailussa

Käytimme hiljattain kyseistä visualisointityyppiä asiakasprojektissa Tekniikan Akateemiset Ry:lle koskien heidän vuotuista vastavalmistuneiden palautekyselyään. Kannattaa käydä tutustumassa kyseiseen visualisointiin TEK:n sivuilla!

Myös alla kuvatun visun tyyppiä päästiin pähkäilemään – tietäisitkö itse, onko kyseessä:
A) Pictogram B) Infogram C) Planogram vai kenties D) Instagram? Vastaus valkoisella tekstillä (maalaa hiirellä näkyviin): Planogram

Oluthyllyn visualisointityypin arvuuttelua

Asiakkaamme saivat tutustua myös muihin mielenkiintoisiin visutyyppeihin, kuten tikkarikuvioihin ja nuoligraafeihin. Välillä nautittiin Eckerö Linen maittavasta buffetista, vaihdettiin ajatuksia asiakasorganisaatioiden kesken ja verkostoiduttiin muuten vain vapaammin. Meille jäi erinomainen fiilis tapahtumasta ja erityisesti olemme päivästä toiseen ällistyneitä asiakkaidemme innostuksesta ajamaamme asiaa kohtaan – tiedon tekemisestä näkyvämmäksi liiketoiminnassa.

Palataan asiaan ensi vuonna muodossa tai toisessa – toivottavasti saamme ensi vuodelle mukaan taas aivan uusia asiakkaita!

Jaa artikkeli:

Valikko