Ajankohtaista

Tableaun ja Alteryxin versionumerointikäytäntö muuttuu noudattamaan kalenterivuoteen sidottua tapaa.

Tableau 2018.1

Tableau muuttaa ohjelmistoversioidensa numerointikäytäntöä 10.5 -version jälkeen. Seuraava, nyt betassa oleva, ohjelmistoversio tulee olemaan kutsumanimeltään 2018.1.

Eli uusi versioiden nimeämiskäytäntö on:
<year>.<# of release that year>.<# of maintenance releases for this version>

Uuden käytännön mukainen nimeäminen helpottaa versioiden julkaisusyklin seuraamista ja nopeuttaa uusien ominaisuuksien tuontia käyttäjien ulottuville. Se myös murtaa vanhanaikaisen ajatuksen muita tärkeämmistä pääversioista ja vähäpätöisemmistä väliversioista. Muutos koskee vain nimeämiskäytäntöä, eikä siis vaikuta vanhojen versioiden ylläpitoon tai muuta olemassaolevia tukimalleja. Tsekkaa uuden version ominaisuudet!

Muutoksesta voi lukea Tableaun blogista! 

Alteryx 2018.1 ja uusi joustavampi lisenssienhallinta

Alteryx on myös ilmoittanut siirtyvänsä vastaavaan nimeämiskäytäntöön. 27. helmikuuta julkaistava uusi versio on nimeltään 2018.1.

Merkittävin muutos versiossa 2018.1 (v.12.0) on siirtyminen käyttämään uutta Flexera-lisenssienhallintaa. Lisenssien hallinta on jatkossa helpompaa ja suoraviivaisempaa lisenssihallintaportaalin kautta. Uuden version mukaisia avaimia lähetetään asiakkaille 13. helmikuuta alkaen, joita voi 27.2. julkaistavassa versiossa 2018.1 sitten käyttää. Vanhoissa versioissa (11.7. ja vanhempi) käytetään edelleen vanhoja lisenssiavaimia.

Hyvä yhteenveto asiasta löytyy Alteryxin communitystä! Lue myös Alteryxin uudesta lisenssienhallintajärjestelmästä.

Jaa artikkeli:

Valikko