Tableau

Tableau on maailman johtava visuaalisen analytiikan ohjelmisto. Se on mullistanut tavan, jolla yksittäiset käyttäjät, yritykset ja organisaatiot löytävät vastaukset kysymyksiinsä ja näkevät datansa täysin uudella tavalla. Perinteiset spesialisteille tarkoitetut BI- ja analytiikkaohjelmistot ovat kalliita, kankeita ja monimutkaisia.

Matkan datan hyödyntämisen maailmaan voi aloittaa vaikka vain yhdellä käyttäjällä ja laajentaa myöhemmin koko organisaation kattavaksi ratkaisuksi visuaaliseen analytiikkaan ja raportointiin.

Tableau Desktop

Tableau Desktopilla saat vastaukset kysymyksiisi visuaalisesti. Vuosien tutkimustyön ansiosta Tableau tukee ihmisten luonnollista kykyä ajatella visuaalisesti. Siihen on sisäänrakennettu kuhunkin käyttötilanteeseen parhaiten sopivat visualisoinnit. Voit vaihtaa näkökulmaa yhdellä hiiren klikkauksella, oli kyse sitten perinteisestä raportoinnista tai modernista visuaalisesta dashboardista. Luo vuorovaikutteisia visualisointeja ja dashboardeja minuuteissa – ilman ohjelmointia tai teknistä osaamista. Se on nopea oppia ja saat tuloksia todella nopeasti. Tableaun nopeus ja tuottavuus ovat moninkertaisia perinteisiin BI-työkaluihin verrattuna ja se mahdollistaa täysin uuden tavan työskennellä datan parissa. Oppimista voi kiihdyttää Solutiven tarjoamilla valmennuksilla.

Datat monesta lähteestä – Excelistä Big Dataan

Yhdistä mihin tahansa dataan ja analysoi muutamalla hiiren klikkauksella. Sisäänrakennettujen datayhteyksien ansiosta voit kytkeä ja yhdistellä tietoa eri lähteistä, teksti- tai Excel-tiedostoista Big Data-alustoihin, kuten Google Big Queryyn tai Amazon Redshiftiin. Vai haluatko kenties tuoda myynnin dataa Salesforcesta tai Dynamics CRM:stä? Talousdataa SAP Business Warehousesta? Haluatko kytkeä olemassa olevan Microsoft SQL Server -tietovaraston? Onnistuu ja ilman puolen vuoden integraatioprojektia; vaikka yhdisteltynä samaan näkymään.

Julkaise ja jaa dashboard sekunneissa

Kollegasi saavat tekemäsi näkymät ja dashboardit auki helposti maksuttoman Tableau Readerin avulla, jonka jokainen voi ladata ja asentaa koneelleen. Mutta todelliset kyntensä ohjelmisto näyttää, kun julkaiset tekemäsi näkymät Tableau Serverillä tai Onlinessä kaikille niitä tarvitseville. Voit tehdä monenlaisia dashboardeja; tyypillisimpiä tapauksia ovat johdon dashboard, markkinoinnin dashboard, myynnin dashboard jne.

Haluatko kokeilla Tableau Desktopia?

Tableau Prep

Tableau Prep Builder on visuaalinen ohjelmisto datan valmisteluun analysointia varten. Sen avulla dataan yhdistäminen ja datan yhdistely, muokkaus, puhdistus ja rikastus on helppoa ja intuitiivista myös ei-teknisille henkilöille. Valmis datasetti voidaan työntää edelleen Tableau Desktopiin analysoitavaksi tai Tableau Serveriin / Tableau Onlineen omatoimisten loppukäyttäjien hyödynnettäväksi. Työnkulkujen ajastaminen ja automatisointi on helppoa Prep Conductor -toiminnallisuuden avulla. Oppiminen on nopeaa ja sitä voi edelleen kiihdyttää Solutiven tarjoamilla koulutuksilla.

Haluatko kokeilla Tableau Prepiä?

Tableau Server

Tableau Server on BI-ratkaisu, joka mahdollistaa selain- ja mobiilikäyttöisen analytiikan. Se on mullistava vaihtoehto perinteisille hidastempoisille ja jäykille BI-järjestelmille. Näkymien ja dashboardien tekeminen ei vaadi ohjelmointia tai teknistä osaamista. Tableau integroituu olemassaolevaan arkkitehtuuriisi, on turvallinen, suorituskykyinen ja skaalautuva.

Tiedosta näkyvää – kaikille

Jokaisella asiantuntijalla organisaatiossa on omat kysymyksensä. Valmiit yleisraportit eivät mitenkään voi palvella eri rooleissa toimivien henkilöiden tarpeita. Tableaun avulla jokainen organisaatiossa voi olla riippumaton IT- tai BI-osaston aikatauluista ja löytää itse omat vastauksensa. Tämä vapauttaa IT-osaston resursseja ja poistaa käyttäjät raporttijonosta tekemään parempia ja nopeampia päätöksiä.

Näyttävien ja interaktiivisten dashboardien teko ja julkaisu onnistuu keneltä tahansa. Tietoa tarvitsevat pystyvät porautumaan edelleen, suodattamaan ja korostamaan heille tärkeitä yksityiskohtia millä tahansa selainohjelmalla hukkaamatta kokonaiskuvaa. Voit upottaa näkymiä Sharepointiin tai omaan web-sovellukseesi, tai tilaa näkymä ajastettuna sähköpostiisi.

Tehokkuus ja käyttö kaikilla eri päätelaitteilla

Voit tuoda datasi parilla hiiren klikkauksella suorituskykyiseen data engineen ja aloittaa työskentelyn. Voit myös ottaa yhteyden suoraan tietokantaan ja hyödyntää sen suorituskykyä. Voit käyttää samassa työkirjassa eri yhteystapoja eri tietolähteisiin. Voit julkaista datalähteen muidenkin käytettäväksi. Kaikki toimii, joten voit keskittyä itse asiaan – uuden tietämyksen löytämiseen.

Liiketoimintatietoa tarvitaan muuallakin kuin oman työpöydän ääressä. Tableau Serverin näkymät saat helposti omaan älypuhelimeesi tai tablettiisi – reaaliaikaisina ja päivittyvinä. Voit muokata, suodattaa, porautua ja korostaa tietoa missä tahansa, uskomattoman helposti.

Raportointijärjestelmä

Tableau on moderni BI-ratkaisu, jolla onnistuu perinteinen johdon raportointi ja muu konserniraportointi – se on korvaava visuaalinen raportointijärjestelmä vanhoille excel-graafeille ja vastaaville perinteisille, hyvin rajoitettujen ominaisuuksien työkaluille.

Tableau Online

Tableau Online on analytiikkaratkaisu pilvessä. Voit julkaista näkymiä ja jakaa löydöksesi helposti. Voit kutsua kollegoitasi ja asiakkaitasi tutkimaan liiketoimintamahdollisuuksia interaktiivisilla visualisoinneilla ja ajantasaisella datalla. Kaikki tämä helposti selaimella tai mobiililla.

Nopeasti liikkeelle – ei asetusaikoja tai laitteistokustannuksia

Tableau Onlinen kanssa pääset liikkeelle nopeasti. Koko ratkaisu on hostattu pilvessä, joten sinun ei tarvitse käyttää aikaasi palvelinten konfigurointiin tai päivitysten sisään ajamiseen. Myös laitteiston skaalaamiseen liittyvät murheet voit unohtaa. Voit lisätä käyttäjiä vaivattomasti sitä mukaa, kun laajentamistarpeesi kasvavat.

Tableau Onlinen käyttö

Kykenet tekemään uusia löydöksiä eri päätelaitteilla monipuolisesti, jopa liikkeellä ollessasi. Voit antaa organisaatiosi ihmisille mahdollisuuden tutkia ja interaktiivisia dashboardeja mistä tahansa. Kykenet porautumaan dataan, tekemään korostuksia ja filtteröimään dataasi lennosta. Voit muokata näkymiä web editointimahdollisuuksin ja jakaa oikeuksia uusiin työkirjoihin julkaistusta datasta.

Kykenet liittämään itsesi datalähteeseen sen sijainnista riippumatta. Voit ottaa reaaliaikaisen yhteyden eri pilvipalveluihin, kuten Google BigQueryyn tai Amazon RedShiftiin. Voit automatisoida datan päivittämisen verkkopalveluista kuten Salesforcesta ja Google Analyticsistä tai ajoittaa data extractit haluamaasi ajankohtiin käytettäväksi paikallisissa asennuksissasi.

Helposti saavutettava, mutta samalla turvallinen

Kykenet antamaan ulkoisille tiimeillä, yhteistyökumppaneille ja asiakkaille yksinkertaisen ja turvallisen yhteyden analytiikkaan – et tarvitse erillisiä VPN-yhteyksiä. Voit upottaa helposti interaktiivisia dashboardeja verkkoon tai applikaatioihin vain muutamalla hiiren painalluksella. Valtuuta eri saittiesi ylläpitäjät helposti hallitsemaan autentikointeja ja oikeuksia käyttäjille, sisältöihin ja dataan. Tableau Onlinen infrastruktuuri täyttää kaikki SOC 2 turvallisuusvaatimukset.

Haluatko tutustua syvemmin Tableauhun?

Skaalautuvaa itsepalveluanalytiikkaa suuryrityksissä

Tableau Serverin käyttöönotto keskisuuressa yrityksessä tai suuryrityksen osastokohtaisena ratkaisuna on nopeaa Solutiven ketterällä projektimallilla, mutta itsepalveluanalytiikan menestyksekäs enterprise-tason käyttöönotto edellyttää erilaista lähestymistapaa. Solutiven Enterprise Deployment -malli perustuu Tableaun Drive -metodologiaan, joka nojaa busineksen ja IT:n yhteistyöhön keskeisimmissä rooleissa.

Drive-malli sisältää neljä vaihetta, joiden päämääränä on luoda data-ohjautuva kulttuuri organisaatioon. Prosessin jakaminen pienempiin palasiin helpottaa lopullisen tavoitteen saavuttamista – organisaatiokulttuurin kehittäminen on aina kunnianhimoinen operaatio!

1. Löytäminen: Tässä vaiheessa muodostetaan tilannekuva organisaation nykytilanteesta; tarkastellaan ihmisiä, prosesseja, teknologiaa ja strategiaa. Tilannekuvan pohjalta määritellään tavoitteet ja visio tulevaisuuden tilannekuvasta.

2. Prototyypittäminen ja nopeat yksittäiset tulokset: Etsitään organisaation sisältä innokkaimmat tekijät, joista kaavaillaan organisaation sisäisiä innostajia ja opastajia muille. Näiden henkilöiden on tarkoitus luoda ensimmäiset prototyypit tärkeistä visualisoinneista ja dashboardeista (mahdollisesti Solutiven avustuksella). Tämän vaiheen on tarkoitus valmistua päivissä – ei kuukausissa. Käytetään ketteriä menetelmiä parantamaan ja iteroimaan tuloksia. Näin saavutetaan nopeita tuloksia näyttämään Tableaun luomat mahdollisuudet koko organisaatiolle.

3. Perustusten valaminen: Tässä vaiheessa valmistaudutaan skaalautumaan saavutetun momenttumin avulla. Perustetaan IT:n sisälle toimintokeskus, joka tukee Desktop-käyttäjiä eri puolilla organisaatiota kaikissa heidän tarpeissaan. Vain riittävä tuki voi auttaa saavuttamaan organisaatiokulttuurin muutoksen.

4. Skaalautuminen: Teknisesti vaihe, mutta todellisuudessa jatkuvan parantamisen prosessi, jossa Tableau-osaamista laajennetaan organisaatiossa. Sisäisten osaajien avulla hoidetaan mentorointia, koulutusta ja arviointia menestyksestä.

Kokeile Tableauta maksutta!

Täysin toimiva ja ilmainen Tableau kokeiluversio on rekisteröinnin jälkeen vapaasti käytettävissä 14 vuorokautta:

Saat käyttöösi täydellisen ohjelmiston kaikkien toiminallisuuksien kanssa. Pääset ilman sitoutumista kokeilemaan edistyneintä ohjelmistoa visuaalisen analytiikan osa-alueelta. Luottokorttia ei kokeilujaksoon tarvita. Saamme tiedon latauksesta ja voimme olla sinuun yhteydessä varmistuaksemme onnistuneesta kokeilujaksosta.

Tuotteet kuuluvat roolipohjaisiin lisenssikokonaisuuksiin — katso Tableaun hinta.

Valikko